Een Dosis Focus

Ogenschijnlijk heb je alles voor elkaar: mooie baan, lieve man, leuke vriendinnen, tijd voor hardlopen en yoga. Je hebt jarenlang hard gewerkt om op deze positie te komen en opeens ben je je levenslust kwijt. Je werkt keihard, maar het werk lijkt niet af te komen. Je team werkt niet lekker samen, je collega’s vermijden je en thuis ben je prikkelbaar. Je vraagt je af of het harde werken wel de moeite waard is.

Herken je dit

  • Je gaat altijd als laatste weg van kantoor en gaat thuis nog even door. Toch lijkt je werk niet af te komen. Straks kom je nog om in het werk.
  • Je voelt je erg verantwoordelijk voor de mensen met wie je samenwerkt, toch lijken sommigen op een burn-out af te stevenen.
  • Je ziet dat je medewerkers van alles tegelijk proberen te doen en ondertussen ook nog afgeleid worden door hun mobiele telefoon.
  • Je hebt verschillende trainingen aangeboden, zoals timemanagement en teambuilding, maar niets lijkt het beoogde effect te hebben.

Hoe zou het zijn als…

  • Je je werk goed geregeld hebt, je weet wat je prioriteiten zijn, welke doelen je wilt behalen en je dat lukt in een “normale” werkweek.
  • Je het ziekteverzuim bijna helemaal hebt teruggedrongen. De werkdruk goed verdeeld is. Je team zin heeft om aan hun werkdag te beginnen.
  • Je medewerkers weten hoe ze hun werkdag het beste kunnen indelen, zich bezighouden met 1 taak tegelijk en dat er weer een goede sfeer is op de werkvloer.
  • Collega’s juist bij jou binnenlopen om te horen hoe jij tegen een vraagstuk aankijkt. Ze vinden jou zo rustig en je luistert zo goed.

Ik heb goed nieuws voor je

Ik kan je helpen bij het terugvinden van jouw energie en focus en die van je team, en misschien wel van meer mensen in je organisatie. Jij bent namelijk vol vuur aan deze baan begonnen, zonde om nu op te geven, zeker omdat dat helemaal niet nodig is.

Uit eigen ervaring weet ik wat een radicaal andere aanpak tot gevolg kan hebben. In eerste instantie voelde het wat ongemakkelijk om Mindtraining in te zetten, maar de effecten zijn verrassend positief. Ik leer mensen hoe ze meer grip op hun werk krijgen en weer zelf aan het stuur kunnen staan. Mindtraining is daar een belangrijk onderdeel van. Dat betekent elke dag 10 minuten oefenen, alleen of met collega’s.

Samen met mijn collega’s van Potential Project trainen we teams om de prestaties vergaand te verbeteren, innovatie te inspireren en de stressbestendigheid te vergroten. Samen met jou kan ik onderzoeken welke aanpak het beste bij jou en/of je team past. Mindtraining op maat dus.

Wat je krijgt

Een Dosis Focus begint met een inspiratiesessie van anderhalf uur, daar mag iedereen die interesse heeft aan mee doen. Laagdrempelig, interactief en inspirerend. Ik introduceer je in de wereld van Mindtraining en je ontdekt wat een Dosis Focus jou op levert.

Een vervolgprogramma ontwerpen we samen, echt maatwerk is nodig want elke groep collega’s is anders. Zo’n programma bestaat uit 5 tot 10 sessies van maximaal 2 uur. Het programma biedt concrete handvatten die je direct kunt toepassen, bijvoorbeeld hoe je heldere doelen stelt en realiseert. Onderdeel van het programma is het dagelijks oefenen met behulp van onze app.

Het resultaat is

Je weet hoe je jouw werkdag kunt indelen en hoe je voldoende tijd creëert om tussendoor even te pauzeren. Je bent in staat om de juiste prioriteiten te kiezen en het lukt je weer de gewenste resultaten te halen.

Je weet hoe je de werklast over het team kunt verdelen en hoe je het gesprek hierover op een vriendelijke manier voert. De stress is verdwenen en het ziekteverzuim is afgenomen.

Je merkt dat jouw medewerkers beter hun aandacht kunnen houden bij wat ze aan het doen zijn. Ze vinden het fantastisch om deel uit te maken van een winning team!

Je voelt je rustig en in balans. Zelfs als het heel hectisch wordt, kun jij je rust te bewaren. Je bent helder en collega’s zoeken je op omdat je goed luistert en verfrissende ideeën hebt.

Thuis heb je energie over om een gezellige avond te hebben.

En nu?

Nieuwsgierig?  Neem contact op!

Steuntje in je rug nodig?

Steuntje in je rug nodig?

Bekijk ook